לרגל יום העברית ביקרו נשיא המדינה מר יצחק הרצוג ורעייתו מיכל בבית האקדמיה והשתתפו בישיבה של מליאת האקדמיה. בישיבה זו התקבלו שמות עבריים למינים נוספים של גמלי־שלמה ולמיני פרפרים זרים, כמו כן אושרו המונחים מַדְלֵק ושׁוֹנוּת מְשֻׁתֶּפֶת.
בישיבתה האחרונה של מליאת האקדמיה, ביום י”ט בטבת תשפ”ה (19 בינואר 2025), אימצה מליאת האקדמיה את הצעות הוועדה לזואולוגיה לשמות עבריים למיני גמלי־שלמה נוספים על אלה שהתקבלו באייר תשפ”ד (מאי 2024), ובהם עַנְפַן צִיָּה ומִדְבְּרָן מִתְחַפֵּר.
לרשימה החדשה של שמות עבריים לגמלי־שלמה
שמות גמלי־שלמה שאושרו באייר תשפ”ד (מאי 2024)
לבקשת גן החיות התנ”כי בירושלים התקבלו שמות עבריים למיני פרפרים זרים שהובאו לביתן הפרפרים בגן החיות, ובהם עֲגִיל־פַּז נָקֹד וגַלִּית מֶקְסִיקָנִית.
לרשימה החדשה של מיני פרפרים זרים שהובאו לביתן הפרפרים בגן החיות
כן אושר המונח מַדְלֵק (מילה שבמקור חידש בן־יהודה בתקווה שתשמש לגפרור) תמורת starter בנורה פלואורנית), והצירוף המשמש בסטטיסטיקה שׁוֹנוּת מְשֻׁתֶּפֶת אושר במקום קוֹוַרְיַאנְס (covariance). עודכנו מונחים נוספים כפי הנוהג בציבור, ובהם מַדְפֶּסֶת (printer) במקום מַדְפֵּס שנקבע בעבר, וכן פַּארְק שַׁעֲשׁוּעִים ללונה פארק במקום הצירוף גַּן שַׁעֲשׁוּעִים, המשמש כיום ל־playground לצד גַּן מִשְׂחָקִים ומִגְרַשׁ מִשְׂחָקִים.
החלטה חדשה בתעתיק מלועזית לעברית התקבלה במליאת האקדמיה (טבת תשפ”ה, ינואר 2025)
עד כה הייתה בכללי התעתיק מלועזית לעברית ההנחיה לתעתק את הדו־תנועה ay ב־יי – בין באמצע המילה, כמו בשמות וייס או דרייפוס, ובין בסוף המילה, כמו בשם ורסיי. כעת הוחלט שבסוף המילה התעתיק הוא ־אי, למעט במקרים שהכתיב ־יי מושרש בהם. למשל: מומבאי (Mumbai), ורסאי (Versailles), ניקולאי (Николaй), אבל פריי (Frei/Fry).
The post מונחים חדשים אושרו במליאת האקדמיה (טבת תשפ”ה, ינואר 2025) appeared first on האקדמיה ללשון העברית.